Ulan Batur Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Ulan Batur Uçak Bileti

Ulan Batur Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Moğolistan’ının başkenti ve en büyük şehri olan Ulan Batur, Orta Asya bozkırlarının içinde yer alır. 1 milyonu aşan nüfusuyla Orta Asya’nın en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Ulan Batur Moğolistan’ın kuzeyinde Tuul Nehri üzerindeki bir vadide kurulmuştur. Moğolistan için oldukça önemli olan şehir, ülkenin kültür, sanayi ve ekonomik açıdan en önemli birimidir. Bulunduğu konum itibariyle Rusya ve Çin için de önem taşımaktadır. Rus Trans-Sibirya Demiryolu ve Çin demiryolu sistemi Ulan Batur’dan geçtiğinden, oldukça önemli bir ulaşım noktasıdır.
 
Ulan Batur Gezilecek Yerler
Moğolisatan’ın başkenti Ulan Batur’da gezilecek çeşitli noktalar bulmak mümkün. Şehirde zengin koleksiyonlara sahip çok sayıda müze bulunuyor. Ulan Batur müzeleri oldukça ilginç eserler sergiliyor. Şehirde sanat ve kültüre çok önem veriliyor. Bu durumu Ulan Batur’daki çeşitli sanat müzeleri, konser salonları, opera ve tiyatro binalarının fazlalığından anlayabilirsiniz. Ayrıca özgün mimariye sahip tapınaklar da şehirde görülmeye değer yerler arasında. Asya’nın ortasında her geçen gün daha çok gelişen ve büyüyen bir şehir olan Ulan Batur’da doyasıya gezebilmek için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.
 
Ulan Batur Nerededir?
Moğolistan’ının başkenti olan Ulan Batur, ülkenin biraz doğusunda Bogd Han Dağı’nın eteğindeki vadide bulunur. Şehir Tuul Nehri üzerinde konumlanmıştır.
 
Ulan Batur’a Ne Zaman Gidilir?
Ulan Batur karasal iklimi en sert yaşayan şehirlerden bir tanesidir. Kış mevsiminde sıcaklıklar -28 dereceye kadar düşebilmektedir. En yüksek ve en düşük sıcaklıklar arasındaki fark büyüktür. Çetin iklim şartlarına sahip Ulan Batur’u ziyaret etmek için en uygun zamanlar temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda sıcaklıklar 18 dereceye kadar çıkabilmektedir.
 
Ulan Batur’a Nasıl Gidilir?
Uçak ile Ulan Batur’a İstanbul’dan aktarmasız seferlerle gidebilirsiniz. İstanbul-Ulan Batur arası 10 saatlik uçuş mesafesindedir. Şu anda uluslararası uçuşlar için kullanılan tek havalimanı Cengiz Han Uluslararası Havaalanı’dır. Ulan Batur şehir merkezinin 18 kilometre güneybatısında yer alan havaalanı günümüzdeki haline 1986 yılında yapılan yeniden inşa çalışmalarıyla gelmiştir. Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için özel servisleri ya da taksileri kullanabilirsiniz. Servisler hakkındaki bilgileri havaalanındaki danışma masalarından edinebilirsiniz. Şehir merkezine taksi ücreti yaklaşık 20 dolar tutmaktadır. Taksiye binmeden önce pazarlık yapmalısınız. Moskova ve Pekin’den Ulan Batur’a tren ile de ulaşabilirsiniz.
 
Ulan Batur’da Nerede Kalınır?
Bilet11.com aracılığıyla otel rezarvasyonu yaptırmak için tıklayın!
 
Ulan Batur İçi Ulaşım
Ulan Batur’da şehir içi ulaşımı otobüs, troleybüs ve taksilerle sağlanmaktadır. Otobüs hatları şehrin neredeyse tamamına uzanır. Eğer uzun mesafe gidecekseniz otobüs kullanmanız uygundur. Otobüs biletleri öğrenci için 300, yetişkin için 500 Tügriktir. Otobüsler fazla kalabalık olduğundan çok konforlu bir ulaşım beklememelisiniz. Eğer 3-4 kişilik bir grupsanız ve kısa mesafe yolculuk yapacaksanız taksiye binmenizi öneririz. Bu durumda taksi hem daha ucuz hem daha konforlu olacaktır. Otobüslerdeki bu kalabalık dolaysıyla kapkaç ve hırsızlığa karşı da dikkatli olmalısınız. Şehirde metro çalışmaları yapılmaktadır fakat henüz metro şehir içi ulaşımda kullanılmıyor.
 
Ulan Batur Mutfağı
Ulan Batur mutfağı et üzerine kuruluş bir mutfak. Ülkedeki sert iklim koşulları dolayısıyla tarım yapılamıyor. O yüzde sebze ve meyve bulmak çok zor. Satılan sebze ve meyveler de çok pahalı çünkü ithal ediliyor. Bozkırın ortasında en etkin faaliyet hayvancılık olduğundan yemek kültürü de bundan etkilenmiş durumda. Bol miktarda tüketilen sığır ve at eti genellikle haşlanıyor ya da hamur işleriyle birlikte pişiriliyor. Khuushuur adı verilen geleneksel yemek içine bol miktarda et konularak pişirilen hamurdan oluşuyor. Buzz adı verilen yemek ise mantının bir değişik hali. Sadece daha büyük boyutlarda oluyor ve içine et konulan hamur bohça biçiminde kapatılıyor. Kımız: Kısrak sütünün fermantasyonu ile edilen içecek Ulan Batur’da bolca tüketiliyor. Denemeden dönmemenizi öneririz. Ayrıca şehirde kurutulmuş etin yeri çok büyük. Sert geçen kış koşullarına dayanabilen kurutulmuş et her evin mutfağında yer alıyor.
 
Ulan Batur Gece Hayatı ve Festivalleri
Ulan Batur’un gece hayatı çok renkli ve hareketli değildir ne yazık ki. Bunun en büyük sebebi gece 12’de başlayan alkol yasağıdır. Şehirde saat gece yarısı 12’yi bulduğunda alkol satışı ve tüketimi son bulmaktadır. Bu durum da şehrin gece hayatını etkilemektedir. Alkol yasağı saatinde şehirde bulunan barların büyük çoğunluğu kapanmaktadır. Yine de gece hayatı hiç yok denemez. Şehirde çeşitli gece kulübü ve bar mevcut. Hatta bunlardan bir kısmı oldukça büyük ve lüks eğlence mekanları. Bu mekanlara girerken kıyafet ve yüz kontrolünden geçmeniz gerekiyor. Ayrıca giriş ücreti de ödemeniz gerekiyor. Giriş ücretleri ise yaklaşık olarak 3000 Tögrigtir.
 
Ulan Batur’da Alışveriş
Ulan Batur hediyelik eşya alışverişleriniz için oldukça elverişli bir şehirdir. Şehirdeki en renkli alışveriş noktası halk arasında “Kara Pazar” olarak bilinen Naran Tuul Ticaret Merkezi’dir. Açık alana kurulu olan bu pazar oldukça geniştir. Pazarda en çok bulunan şey ise kaşmirden yapılmış eşyalardır. Türkiye’deki fiyatlara kıyasla Ulan Batur’daki kaşmir fiyatları çok uygundur. Bölgenin yöresel ürünleri arasında ilk sırada yer alan kaşmiri Kara Pazar’ın haricinde Barış Caddesi’nde de oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Kaşmirin yanı sıra Ulan Batur’da deri ürünler de oldukça meşhurdur. Deri eşyaların pek çoğunda el işçiliği uygulanmaktadır. Ayrıca şehirden geleneksel kıyafetler, okçuluk takımları gibi yöresel ürünlerden de alabilirsiniz. Ulan Batur’un hediyelik eşya dükkanlarında satılan ürünlerin pek çoğunda Cengiz Han portresi bulunmaktadır. Turistler tarafından şaşırtıcı olabilen bu durum çoğu hediyelik eşya mağazasındaki ürünlerde vardır. Şehirde bunların yanı sıra dört büyük alışveriş merkezi de bulunmaktadır. Çeşitli markaların ürünlerini ve fast food yiyecek zincirlerini bulabileceğiniz bu alışveriş merkezleri şehir merkezinde bulunmaktadır.
 
Ulan Batur Saat Farkı
Ulan Batur ile Türkiye arasında 5 saatlik fark vardır. Türkiye saati Ulan Batur saatinden 5 saat geridedir.
 
Ulan Batur Para Birimi
Ulan Batur’un para birimi Tögrög ya da Tügrik’tir. 1 Türk Lirası 676 Tügriktir.
 
Ulan Batur’un Resmi Dili
Ulan Batur’un resmi dili Moğolcadır.
 
 
Ulan Batur uçak biletleri en uygun fiyatlarla Bilet11.com'da.Sizlerde 444 34 97 numaralı telefondan müşteri hizmetlerimize bağlanarak yurt dışına uygun fiyatlarla seyahat edebilir; Bilet11.com farkıyla ucuza uçmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

 

11 Aralık 2017 Pazartesi 11:57:15

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet