Washington DC Hakkında / Washington DC Uçak Bileti / Washington DC Online Uçak Bileti / Washington DC Uçak Seferleri

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Washington-DC - İstanbul Uçak Bileti

Washington DC Hakkında / Washington DC Uçak Bileti / Washington DC Online Uçak Bileti / Washington DC Uçak Seferleri

Washington DC Nüfusu; 658.893 (2014)

Washington DC Yüz Ölçümü; 176,Km²

WASHİNGTON DC:

1Beyaz Saray, ABD Kongresi, ABD Yüksek Makkemesi, Dünya Ülkelerinin Büyükelçilikleri, bakanlıklar gibi bütün federal grublar bu kentte yer alır. DC’nin kısıtlaması District of Columbia’dır. Maryland ve Virginia eyaletleri arasında yer almaktadır. Direk olarak devlete bağlıdır kendi başına eyalet deildir ve hiç bir eyalet sınırının içersinde değildir. Kenti kongrede temsil eden kongre üyesi bulunmaktadır ama bu kongre üyelerinin oy hakkı bulunmamaktadır. Kentin hiç bir eyalete bağlı olmadığından büyük bir ayrıcalığa sağlıcağı düşüncesiyle District of Columbia statüde bir bölge olarak kabul edilmiş. Kentin belediye başkanı vardır ama valisi yoktur bölgeyi temsil eden bir senatörde bulunmamaktadır bu nedenle Washigton DC kenti dünyada başka örneği bulunmayan statüye sayip. Bölge sakinlerinin 1961 yılında Anayasa’nın 23’üncü maddesi yapılan değişikliğine kadar. Başkan seçimlerinde oy hakkı bulunmuyor.

RONALD REAGAN HAVAALANI

Eski adı Washington Ulusal Havaalanı Başkan Ronald Reagan onurlandırmak için 1998 yılında değiştirildi. 2015 yılında sona eren 12 aylık dönemde havaalanı 21.195.775 yolcuya hizmet vermiştir. Havaalanının kurumsal özel jet trafiği için gümrük tesisleri vardır.

ULAŞIM

Havaalanından Ulaşım; Havaalanı şehre 43 km uzaklıkta taksi ile şehre gidebilirsiniz 70-85$ tutarbilir. Bunun dışında Shared Van servisinide kullanabilirsiniz kişi başı 30$ tutmakta.

Metro; Birbirleriyle kesişen 5 hat bulunmakta hepsi ayrı renklerle ayrılmış. Metro ücretlendirme sistemi değişken günlük hatta saatlik olabilir 1.60-2.75$. Metroda kesinlikle yemek veya içecek yasak tutuklananlar bile olmuştur. Pazatesi -  Perşembe arası 5.00-00.00 Cuma 5.00-03.00 Cumartesi 07.00-03.00 Pazar  07.00-.03.00 arası olmaktadır.

Metrobüs; Metro ya da Circulator gibi ulaşım araçlarıyla ulaşımıyacak yerle gitmek için ideal ulaşım aracıdır. Metrobüs  rota haritasında yazmayan yerlerde de durabilir.Uzak ve yakın banliyölere ulaşmak içinde idealdir.

Circulator Bus; Turistler için kullanışlı ulaşım aracı sabit ücreti ve rotaya sayip olduğundan kullanışlı. Bütün hatlar 10 dakikada bir başlamakta ve ücreti 1$

Taksi; Kentte küçük taksi işletme yerleri bulunuyor büyük işletme yerlerinden bazıları; D.C. Yellow Cab, American Cab Association taksiler çeyrek kilometre için 3$ almakta şehir içi ödenicek maksimum ücret 19$’dır.

WASHİNGTON’DA GEZİLCEK YERLER

Beyaz Saray; Birleşmiş Milletlerin Başkanlığına ev sayipliği yapmıştır ve 1800 yıllarda tamamlanmıştır. 132 odası vardır. Altı, Hektar büyüklüğünde yer almaktadır Georgian stilindedir.

Pentagon; Dünyanın en büyük ofisidir. Dışarıdaki Pentagon anıtı ziyarete açıktır 11 Eylülde hayatını kaybedenler anısına yapılmıştır. Ziyaret için rezervasyon yapılmalıdır bu süre. 14-90 gün arası sürmektedir.

Amerika Kongre Binası; 1800’den beri Amerika Birleşik Devletlerin kanunlarının yazıldığı yerdir ve hükümet adına bir çok büyük karar burada alınmıştır.

Lincoln Anıtı; 13,4 metre yüksekliğinde anıttır. En çok saygı gösterilen anıttır 4 Martta göreve gelen Abraham Lincoln resmi olarak köleliği bitirmiştir 14 Nisan 1865 yılında tiyatro salonunda suikaste uğramış ve ertesi günü yaşamını yitirmiştir onun anısına 1922 yılında anıtı dikilmiştir.

 
En Uygun İstanbul Uçak Bileti
En Uygun Washington DC Uçak Bileti
 
Washington-DC İstanbul'a en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Washington-DC - İstanbul uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 
 
Atatürk Havalimanı / Atatürk Airport
 
Atatürk Havalimanı (IATA:: IST, ICAO: LTBA) veya eski adı ile Yeşilköy Havaalanı'dır. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanı, 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başladığı yer olan Atatürk Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı verilerek, Atatürk Uluslararası Havalimanı olarak Değiştirilmiştir
 
2014 yılı istatistiklerine göre dünyanın 13. en yoğun yolcu trafiğinin olduğu havalimanıdır, Türkiye'deki istatistiklerine göre ise toplam yolcu trafiği bakımından birinci havalimanıdır. Günlük ortalama 1100 uçağın kullandığı havalimanı, Avrupa'nın en önemli transit yolcu havalimanları arasında bulunmaktadır. Meydana iniş yapan ve meydandan havalanan uçak sayısı, 14 Mayıs 2015'te 1375 ile (Her 62,83 saniyede bir uçak iniş ya da kalkışı) tüm zamanların rekorunu kırdı.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı / Sabiha Gökçen Airport
 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW,ICAO:LTFJ) Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon USD'ye mal olmuştur.

Havalimanı, Malaysia Airports tarafından işletilmektedir. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerinde göre, toplam yolcu trafiği bakımından ikinci havalimanıdır.

 
İstanbul Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / İstanbul'dan Uçan Havayolları / İstanbul Uçak Seferleri

 

AtlasGlobal Havayolları İstanbul Seferleri
Londra,
Aegean Havayolları İstanbul Seferleri
Roma,
Pegasus Havayolları İstanbul Seferleri
Ankara, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Gaziantep,
Frankfurt, Amsterdam
Ukraine Intl Havayolları İstanbul Seferleri
Paris,
Etihad Airways İstanbul Seferleri
Dubai,
Onur Air  İstanbul Seferleri
Gaziantep,
Air Moldova Havayolları İstanbul Seferleri
Dublin,
SunExpress İstanbul Seferleri
Antalya, İzmir,
Türk Hava Yolları İstanbul Seferleri
Bodrum,
Aeroflot Havayolları İstanbul Seferleri
Şikago,
 
İstanbul Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
İstanbul Adana 1 saat 20 dk
İstanbul Ankara 1 saat 10 dk
İstanbul Antalya 1 saat 00 dk
İstanbul Bodrum 1 saat 30 dk
İstanbul Gaziantep 1 saat 40 dk
İstanbul Trabzon 1 saat 40 dk
İstanbul İzmir 1 saat 10 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet