Ankara

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İzmir - Ankara Uçak Bileti

Ankara Hakkında / Ankara Uçak Bileti / Ankara Online Uçak Bileti / Ankara Uçak Seferleri
 
Türkiye'nin başkenti aynı zamanda yaklaşık 5 milyonluk nüfusuyla en kalabalık ikinci şehridir. Cumhuriyetin kuruluşundan önce küçük bir şehir olan Ankara, başkent olduktan sonra hızlı bir büyüme sergilemiştir. Kentin en görkemli binaları bakanlık ve büyükelçilik binalarıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir, Ankara'nın en çok ziyaretçi çeken yeridir. Kentte aynı zamanda Arkeoloji Müzesi, Etnografya, Resim Heykel Müzeleri gezilebilir. Ayrıca kenti tepeden gören Atakule ve Karum Alışveriş Merkezi de en popüler yerleridir. Kızılay, Gençlik Parkı, Atatürk Orman Çiftliği gibi şehir içi parkları vardır. Aynı zamanda özellikle içerisinde su sporları da yapılabilen Gölbaşı bulunur. Kent içi metro ağı ve otobüs taşımacılığı yaygındır. Havalimanı ise kent merkezine uzaktır. Havalimanı ulaşımı HAVAŞ ya da belediye otobüsleriyle yapılmaktadır. Ankara yazları sıcak ve kuru kışları soğuk geçen karasal iklime sahiptir. 
 
Ankara Uluslararası Film Festivali, Ankara Uluslararası Müzik Festivali ve Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali gibi kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Ankara'da eğitim veren üniversiteler ise şunlardır: Ankara, Gazi, Hacettepe, Ortadoğu Teknik, Yıldırım Beyazıt, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, TED, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Turgut Özal, Türk Hava Kurumu ve Ufuk Üniversiteleri. Ankara'nın 18'i merkez 25 ilçesi bulunur.
 
En Uygun Ankara Uçak Bileti
 
İzmir Ankara'ya en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İzmir - Ankara uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz.

 

Esenboğa Havalimanı / Esenboğa Airport

 

Esenboğa Havalimanı, (IATA: ESB, ICAO: LTAC) 1955 yılında Çubuk Ovası'nda kurulmuştur. Ankara ili Çubuk ilçesi sınırları içinde olan Esenboğa Uluslararası Havalimanı Ankara şehir merkezine 28 km uzaklıktadır.

Türkiye’nin iç ve dış hatları bir arada bulunduran ilk havalimanı olan Esenboğa yolcu trafiği açısından ülkenin en büyük dördüncü havalimanıdır. Uluslararası Havalimanları Konseyi –Avrupa (ACI-Europe) 2009’da Ankara Esenboğa Havalimanı’nı, “5-10 milyon yolcu” kategorisinde "en iyi havalimanı" seçmiştir.

Esenboğa Havalimanı, Newsweek Türkiye dergisinin 100. sayısında yayınladığı “Türkiye’de Umut Veren 100 Şey” listesinde 22. sırada yer almıştır.

 

Ankara Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Ankara'dan Uçan Havayolları / Ankara Uçak Seferleri

 

Pegasus Havayolları Ankara Seferleri
İstanbul, Bodrum,
AnadoluJet Ankara Seferleri
İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Gaziantep, Adana, Antalya,
 
Ankara Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Ankara İstanbul 1 saat 10 dk
Ankara Antalya 1 saat 10 dk
Ankara Izmir 1 saat 00 dk
Ankara Adana 1 saat 10 dk
Ankara Gaziantep  1 saat 00 dk
Ankara Bodrum 1 saat 00 dk
Ankara Trabzon 1 saat 10 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet