Trabzon Hakkında / Trabzon Uçak Bileti / Trabzon Online Uçak Bileti / Trabzon Uçak Seferleri

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Trabzon Uçak Bileti

Trabzon Hakkında / Trabzon Uçak Bileti / Trabzon Online Uçak Bileti / Trabzon Uçak Seferleri

Trabzon Nüfusu; 766.782

Trabzon Yüzölçümü; 4.685 km²

TRABZON:
Trabzon Türkiye'nin en büyük dokuzuncu metropoludür. Doğu Karadeniz'de yer alan bu tarihi kent doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ünlüdür.
Trabzon tarih boyunca önemli bir yer olma özelliğini korumuştur. Anadolu'nun en eski limanlarından biri olan kent Sinope gelen Yunan kolonistler
tarafından M.Ö 9. yüzyılda kurulmuştur. Bu dönemlerde ken Homoros, Horodot ve Hesiodos gibi tarihi ismilerin yazıtlarında geçmektedir.
Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri. 2015 itibarıyla  768.417 nüfusa sahiptir. Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan ilin Karadeniz'e kıyısı bulunur. Karadeniz sahili ile Zigana Dağları arasında yer almakta olup, yüz ölçümü açısından az bir alan kaplar.
7 Eylül 2010 tarih ve 27695 sayılı resmi gazetede yayımlanan karar ile birlikte 7 belde ve 29 köy tüzel kişilikleri kaldırılarak belediye sınırlarına dahil edilmiştir
Trabzon ve Karadeniz ziyaretlerinde en güzel zamanlama yaz aylarıdır. Yaz aylarında hareketlilik kazanan bölgede güneşli hava şartlarnının da etkisiyle birçok etkinlik düzenlenir. 
Özellikle yayla festivalleri yöresel tanıtım da önemli bir kültürel etkinlik olma özelliği taşır. Trabzon yılın her mevsiminde yağış alan bir iklim yapısına sahiptir. Kış aylarında 7 dereye düşen sıcaklık ortalama yazın 20 derece ve üzeri çıkar.

ULAŞIM:

Havaş; Trabzon, Rize ve Giresun’un merkezlerine ve ilçelerine ulaşabilirsiniz. Trabzon şehir merkezine toplamda 30 dakkada varabilirsiniz Trabzona giden güzergah sırsıyla şöyle; Tanjant Yolu, Tanjant Erdoğdu Kavşağı, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Uzunkum ve Beşirli güzergahtan gider. Rize’yede mesafeye göre üçret kesilmektedir 15-20 TL olabiliyor Rize’ye giden güzegahta şöyle; Of, İyidere, Derepazarı, Rize, Çayeli, Pazar ve Ardeşen Giresunda ise 20 TL civarında olabiliyor güzegahı ise şöyle;  Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşidüzü, Eynesil, Çavuşlu, Görele, Tirebolu, Espiye, Keşap,yolu üzerinden  gidebilirsiniz.

Taksi; Şehir merkezine çok yakın olduğundan taksiyle gitmeyi düşünebilirsiniz. Fiyatları biraz fazla olabilir taksiyle ulaşım yapmak isterseniz ilk önce ücretini sormanızı öneririz.

Otobüs-Dolmuş; Havaalanından cıkıp duraklara giderseniz ordan şehir merkezine direk gidebilirsiniz 5-10 dakka arayla gelebiliyolarlar. Çimenli ve Yoma otobüslerinide kullanabilirsiniz

KONAKLAMA:
Trabzon Otel; Havalimanındaki oteller yürüme mesafesindedir. Bazı oteller havalimanı transferlerinizide ayarlaya biliyor. Yakındaki lüks otellerden kendinize yer ayırıp tatilin tadını çıkarabilirsiniz ve havalanına yakın olduğundan tekrar geri yürüyerek ulaşım aracı olmadan kolaylıkla seferinizi yapabilirsiniz.

TRABZON'DA FESTİVALLER:
Hıdırellez Bahar Bayramı - Mayıs'ın İlk Pazar Günü
Şalpazarı - Haziran Ayının ilk Pazar Günü
Sultan Murat Şehitleri Anma Günü - 23 Haziran
Harmantepe Şehitleri Anma Günü - 29 Haziran
Karadağ Yaylası Şenlikleri - Temmuz'un 2. Cumartesi ve Pazar Günü
Geleneksel Uğurlı Yayla Şenliği - Temmuz'un Son Pazar Günü
Uluslararası Maçka-Sumela Festivali - Ağustos Ayının İlk Haftası
Kurtdağı Yayla Şenlikleri - Ağustos'un İlk Hafta Sonu
    
TRABZON'DA GEZİLİCEK YERLER
Trabzon Kalesi; Trabzon'da gezilicek yerler biri olan Araklı ilçesine bağlı Kalecik Mahallesi'nde bulunan Trabzob kalesi , hafif bir meyille denize bakar ve kuzey yönünde oldukça sarp yamacı buluan küçük bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Takriben 30-40 m. yüksekliğinde, küçük granit kütle üzerine tesis edilen kale, güney - jüzey doğrultusunda uzanmakta olup, Karadeniz şeridinde dizi halinde sıralanan küçük garnizonlardan birini teşkil eder.
Vazelon Manastırı; Vazelon Manastırı tarihi yerlerden bir diğeridir. Kutsal mağaranın önünde eski ve yeni yapılandan oluşan büyük bir manastır kompleksidir. Bazı kaynaklardan manastırın ilk yapım evresinin XI. yüzyıla kadar indiği XIV ve XV yüzyılda genişletildiği doğudaki misafir ve öğrenci odalarında 1880 yılında yapıldığı bilinmektedir.
Uzun Göl; Turistik yerleri arasında Uzungöl Kuşkusuz ilk akla gelendir. Trabzon Çaykara'da bulunur. Burası doğal güzelliği ön plana çıkar. Köy kıyısında bulunan göl aynı zamanda bölgeye ismini vermiştir.
Trabzon Ayasofra Müzesi; Ayasofya Manastır Kilisesi Konstantinopolis'in Latin Haçlı orduları tarafından işgal edilmesi sonucu kentten kaçan ve daha sonra 1204 Trabzon Rum imparatorluğu'nu kuracak olan Komnenos Ailesinden Kral I. Manuel tarafından 1250-60 yılları arasında yaptırılmıştır.
Partistera Manastırı; Sarp Kayalık üzerinde kurulmuş büyük bir manastır. kompleksidir. Yapı Trabzon Maçka ilçesinin Şimşirli - Kuştul köyü sınırları içerisinde yer alır.
Trabzon Boztepe; Burada yer alan çay bahçelerinde geniş bir panoramaya karşı çayınızı içebilir. Çok çeşitlidir ama tüm şehri ayakları altına alabilecek eşşiz bir manzara istiyorsanız, Boztepe aradığınız adrestir.

 
En Uygun Trabzon Uçak Bileti
En Uygun İstanbul uçak Bileti
 
Trabzon İstanbul en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Trabzon- İstanbul - İstanbul - Trabzon uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Trabzon Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Trabzon'dan Uçan Havayolları / Trabzon Uçak Seferleri

 

Borajet Trabzon Seferleri
İstanbul-Sabiha Gökçen, Adana
Pegasus Havayolları Trabzon Seferleri
Antalya, İstanbul-Sabiha Gökçen, Adana, İzmir,
Travel Service  Trabzon Seferleri
Charter: Tampere, Oslo, Mazar-i Serif,Kopenhag
Germania  Trabzon Seferleri
Düsseldorf
Onur Air  Trabzon Seferleri
İstanbul-Atatürk, Ercan (mevsimsel)
Suudi Arabistan Havayolları Trabzon Seferleri
Cidde, Medine
SunExpress Trabzon Seferleri
Antalya, Frankfurt, İstanbul-Sabiha Gökçen, İzmir
Türk Hava Yolları Trabzon Seferleri
İstanbul-Atatürk, Düsseldorf (mevsimsel), Stuttgart (mevsimsel), Berlin-Tegel (mevsimsel), Cidde, Medine
AnadoluJet Trabzon Seferleri
Ankara, İstanbul-Sabiha Gökçen, Bursa-Yenişehir, Kocaeli-Cengiz Topel
Germanwings Trabzon Seferleri
Düsseldorf
 
Trabzon Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Trabzon Adana 1 saat 10 dk
Trabzon Ankara 1 saat 10 dk
Trabzon Antalya 1 saat 40 dk
Trabzon Bodrum 1 saat 20 dk
Trabzon Gaziantep 1 saat 30 dk
Trabzon Istanbul 1 saat 40 dk
Trabzon Izmir 1 saat 20 dk

 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet