Tokat

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Tokat Uçak Bileti

 Tokat Hakkında / Tokat Uçak Bileti / Tokat Online Uçak Bileti / Tokat Uçak Seferleri

Konumu itibariyle iç bölgede kalsa da Tokat, Karadeniz Bölgesi'ndedir ve yaklaşık 630.000 nüfusludur.

Tokat iklim açısından farklılıklar göstermektedir, kuzey kesimlerinde Karadeniz iklimi güney kesimlerindeyse Karadeniz iklimi ile karasal iklim arasında bir geçiş iklimi görülmektedir. Yine de özellikle yağışlar açısından karasal iklimin aksine zengindir, her mevsim yağış görülür.

Anadolu üzerindeki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tokat'ta Sebastapolis Antik Kenti, Masat Höyük gibi arkeolojik alanları ve Tokat Kalesi, Hıdırlık Köprüsü gibi birçok tarihi eseri görmek mümkün. Sulusaray Kaplıcaları ve Ballıca Mağarası şifa arayan yurt içinden ve yurt dışından birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle ilkbahar aylarında gidenlerin mutlaka tatması gereken Tokat Kebabı bu ilin en meşhur yemeğidir. Zile pekmezi, bat ve keşkek de diğer ünlü yemekleridir.

Zile, Turhal, Almus, Artova, Erbaa, Niksar, Reşadiye gibi ilçelerin de olduğu Tokat'ta il merkezi dışında toplam 11 ilçe vardır. Tokat Havalimanı'na haftanın belirli günlerinde seferler yapılmaktadır. Şehre kara, hava ve demir yolu ile ulaşım yapılabilmektedir ve trafik yoğunluğu il merkezi dışında yoktur.

En Uygun Tokat Uçak Bileti
 
İstanbul Tokat'a en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Tokat uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz.
 
Tokat Havalimanı / Tokat Airport

Tokat Havalimanı (IATA: TJK, ICAO: LTAW), Tokat Havalimanı yapım girişimleri 1976 yılına kadar sürmektedir. Eski Ulaştırma Bakanı Nahit Menteşe 2 Ağustos 1976 tarih ve 307 sayılı yazıyla "DLH ve DHMİ Genel Müdürlük uzmanlarından kurulu bir heyet tarafından mahalli meydan yeri seçimi çalışmalarının yapıldığını; Tokat - Turhal yolu 30. km'de Ovayurt mevkiinde bir sahanın havalimanı inşaaına elverişli bulunduğunun bir raporla tespit edildiğini ve belli aşamalardan sonra Fee Der-Lines projesinin tatbikatı ile Tokat ilinin de hava ulaşım hizmetlerinden yararlanmasının mümkün olacağını bildirmiştir.

1977 milletvekili seçimleri ve hükümet değişiklikleri (Haziran 1977, Ocak 1978, Kasım 1979) ve akabinde 1980 Askeri Darbesi sonucunda havalimanı faaliyet'e geçme kabiliyetinden mahrum kalmıştır.

 

Tokat Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Tokat'tan Uçan Havayolları / Tokat Uçak Seferleri

 

Türk Hava Yolları Tokat Seferleri
Gökçen, Adana, İzmir,
AnadoluJet Tokat Seferleri
Diyarbakır, Ordu-Giresun, Balıkesir
Bora Jet Tokat Seferleri
İstanbul-Sabiha Gökçen,
 
Tokat Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Tokat Adana (aktarmalı) 5 saat 45 dk
Tokat İzmir (aktarmalı) 3 saat 30 dk
Tokat Balıkesir (aktarmalı) 2 saat 20 dk
Tokat İstanbul 1 saat 20 dk
Tokat Diyarbakır (aktarmalı) 6 saat 05 dk
Tokat Ordu-Giresun (aktarmalı) 6 saat 05 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet