TAŞKENT HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Taşkent Uçak Bileti

TAŞKENT HAKKINDA

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, aynı zamanda Orta Asya'nın da en büyük şehridir. İpek yolu üzerinde kaldığı için tarih boyunca etkili bir şehir olan Taşkent, 1966 yılındaki depremden sonra adeta yeniden planlanmıştır. Geniş parkları, meydanları ve geniş caddeleriyle Rus şehri izlerini taşır.

Kentte Özbek, Rus, Ukraynalı nüfus yaşar. Yine sayıları azalan Yahudi Özbekler de bulunur. Novol Opera Tiyatro Binası, Ulusal Park, Chorsu Pazarı, mavi kubbesiyle dikkat çeken Kukeldash Medresesi, Televizyon Kulesi, Eski Şehir Bölgesi, Amir Timur Müzesi, Barakhan Medresesi gibi yerler gezilebilir. Taşkent ya da diğer Özbek şehirlerindeki medreseler en eski yapılardır. Bu yapılarda Ali Kuşçu, İbn-i Sina gibi önemli Türk bilginleri yetişmiştir. Orta Asya'nın kültür başkenti olarak da bilinen Taşkent'te kültür, sanat ve eğlence hayatı renklidir. Saligokh Caddesi mağazaların, kafelerin olduğu önemli bir caddedir. Puskhin Caddesi de yine ünlü markaların mağazalarının bulunduğu bir yerdir.

Her yıl Haziran ayında Taşkent Bira Festivali düzenlenir. Kenti gezmek için en uygun zamanların bahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. Özbekistan'da kara iklimi hüküm sürse de Taşkent yeşil bir şehir olduğu için daha nemli bir havası vardır. Yazın sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselir. Kışın da soğuk olabilir. Yemeklerden önce ve sonra çay ikram edilmesi adettendir. Genel olarak pahalı bir şehir değildir. Yeme içme ulaşım açısından çok büyük paralar harcamanıza gerek kalmaz. Taşkent'te İstanbul'dan direk uçuş bulunuyor. Uçuş süresi yaklaşık olarak 4,5 saat sürüyor. Taşkent metrosu ile şehir içi ulaşım oldukça kolay. Bu metro aynı zamanda Ortadoğu'nun ilk metrosu olma özelliği de taşıyor.

 

İSTANBUL HAKKINDA
 
İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.
 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 
İstanbul Taşkent en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden TAŞKENT uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet