Şırnak

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Şırnak Uçak Bileti

Şırnak Hakkında / Şırnak Uçak Bileti / Şırnak Online Uçak Bileti / Şırnak Uçak Seferleri

Güney Doğu Anadolu'da yer alan yaklaşık 300.000 nüfuslu bir ilimizdir. Suriye ve Irak sınırında bulunan Şırnak'ta, Habur Sınır Kapısı da bulunmaktadır. Karasal iklimin etkileri yoğun bir şekilde görülür. Kışlar kar yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçmektedir. İlin güney kısmında kış biraz daha ılık seyreder.

Rivayetlere göre Nuh Tufanı'ndan daha önceki zamanlarda yerleşimin olduğuna inanılan Şırnak'ta Babil, Asur, Abbasi, Selçuklu, Osmanlı gibi sayısız medeniyet hüküm sürmüştür. Finik, Şah, Babil, Kasrik ve Bazebde ören yerleri Şırnak ve insanlık tarihini aydınlatan yerlerden bazılarıdır. Cizre Kalesi, Şah Kalesi, Said Bey Kalesi, Babil Kalesi ve Finik Kalesi bölgede bulunan kalelerdir. Şehrin simgesi olan Cudi Dağı, Nuh'un gemisinin oturduğu dağ olarak da rivayet edilir, ayrıca Nuh Peygamber Türbesi de Şırnak'tadır. Şırnak'a yapılan ziyaretlerde kutlık, serbıdev, perdepilav, kipe, hekeheşandi, şımşıpe ve meyre gibi yöreye özgü yemeklerden tatmanızı tavsiye ederiz.

Şerafettin Elçi Havalimanı'nın bulunduğu şehre hava, kara ve demir yolu ile ulaşmak mümkündür. Şehir merkezi dışında trafik görülmez. Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Uludere ve Şırnak (il merkezi) olmak üzere toplam 7 ilçesi vardır.

 

En Uygun Şırnak Uçak Bileti
 
İstanbul Şırnak'a en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Şırnak uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 
 
Şerafettin Elçi Havalimanı / Şerafettin Elçi Airport
 
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, (IATA: NKT, ICAO: LTCV) Şırnak'a bağlı Cizre'ye 10 kilometre mesafede bulunan ve yurtiçi uçuşlar için kullanılan sivil nitelikli bir havalimanıdır. Havalimanı 120 milyon lira maliyetle yapılmıştır. 26 Temmuz 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmıştır. Havaalanına, TBMM 5.(XVI) Dönem Mardin, XXIV. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği ile 42. Hükümet Bayındırlık Bakanlığı yapan ve 25 Aralık 2012 tarihinde ölen Şerafettin Elçi'nin adı verilmiştir.
 

Şırnak Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Şırnak'tan Uçan Havayolları / Şırnak Uçak Seferleri

 

Türk Hava Yolları Şırnak Seferleri
Trabzon, Antalya, Bodrum, İzmir,
AnadoluJet Şırnak Seferleri
Adana, Ankara
 
Şırnak Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Şırnak İstanbul 1 saat 30 dk
Şırnak Ankara 1 saat 40 dk
Şırnak Antalya 1 saat 10 dk
Şırnak Izmir 1 saat 30 dk
Şırnak Adana 1 saat 10 dk
Şırnak Gaziantep  1 saat 20 dk
Şırnak Bodrum 1 saat 30 dk
Şırnak Trabzon 1 saat 10 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet