PODGORİCA HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Podgorica Uçak Bileti

PODGORİCA HAKKINDA

Podgorica, Karadağ'ın başkentidir. Banliyölerle birlikte nüfusu 185 bin civarındadır. Kentte Akdeniz ikliminin özellikleri görülüyor. Sıcaklık, kışın 5,yazın ise 23 santigrat derece seviyelerinde seyrediyor. Yazın Mayıs-Eylül, kışın ise Aralık-Mart ayları arasında turistler tarafından tatil için tercih ediliyor. İstanbul’dan 1 saat 45 dakikalık bir uçuş süresi sonunda Podgorica’ya ulaşılabiliyor. Şehir merkezine düzenli olarak otobüs seferleri düzenleniyor. Stara Varoš, eski bir Türk şehridir. Şehir, camileri ve saat kulesiyle klasik bir Osmanlı kasabasını andırıyor. Hercegovačka Caddesi ise şehrin en merkezi konumundaki araç trafiğine kapalı caddesidir. Bu cadde, alışveriş yapmak için en çok tercih edilen bölgedir. S. George Kilisesi, mimari açıdan Karadağ’ın başka yerlerinde de rastlanabilecek küçük bir Ortodoks kilisesidir. Arkasında büyükçe bir şehir parkı bulunuyor. Bisiklet kiralayarak bu bölge rahatlıkla gezilebilir. Avrupa’nın diğer başkentlerinden Podgorica’yı ayıran en önemli özelliğin balon turu olduğu söylenebilir. Şehrin panoramik görüntüsünü balon ile gezmek mümkündür.

Milenyum Köprüsü, şehrin simgesel yapıları arasında yer alıyor. Bu köprüden unutulmaz kareler yakalamak mümkün. Moskova Köprüsü ise tarihi derinlik taşıyan diğer bir köprüdür. Bu köprü, Moskova’nın bir armağanı olarak yaptırılıyor. Merkeze çok uzak olmayan bölgede dünyaca ünlü kuş gözlem alanları da yine keşfedilmesi gereken önemli yerler arasında görülüyor. Gündüzleri hem doğası hem de tarihi ile dikkatleri çeken Podgorica’da gece de canlı bir şehir var.

Gece hayatı da oldukça renklidir. Şehir merkezindeki caddelerde yan yana dizilmiş kafeler ve barlar Podgorica’nun doğa ve tarih dışındaki eğlence hayatının da yüzünü gösteriyor. Şehrin ana merkezi olan Slobode Caddesi alışveriş yapmak için birçok alternatif sunuyor. Kent mutfağı İtalya kültüründen de oldukça etkilenmiş. Ayrıca Slobode Caddesinde birçok yöresel lezzetleri bir arada bulabileceğiniz restoranlar mevcut. Şehrin en önemli yöresel lezzeti Popeci a la Podgorica’dır. Ayrıca şehir oldukça ucuzdur. Özellikle yeme-içme ve ulaşım oldukça uygundur.

İSTANBUL HAKKINDA

İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.

 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 
İstanbul Podgorica en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden PODGORİCA   uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet