Minsk Hakkında / Minsk

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Minsk Uçak Bileti

Minsk Hakkında / Minsk Uçak Bileti / Minsk Online Uçak Bileti / Minsk Uçak Seferleri

Minsk Nüfusu;1,893 milyon (2012)
Minsk Yüzölçümü;39.912 km²

MİNSK:
25 Mart 1918 tarihinde, Minsk, Belarus Halk Cumhuriyeti'nin başkenti ilan edilmiştir. Cumhuriyet kısa ömürlü oldu; Aralık 1918'de, Minsk Kızıl Ordu tarafından devir alınmıştır. Minsk, Ocak 1919'da sonra Beyaz Rusya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti başkenti ilan edildi ve yine 1920 yılında yine başkent ilan edildi. 
Şehir, Polonya-Bolşevik savaşı sırasında İkinci Polonya Cumhuriyeti tarafından kontrol edildi. Şehrin adını eski ismiyle Menka (Menja) olan ve şehrin içinden geçen nehirden aldığı bilinen Minsk, 2015 itibariyle 2 milyon nüfusa sahip Belarus Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehridir.
almanların II. Dünya Şavası'nda verdiği büyük hasarı 1945 yılında mükemmel bir mimariyle birleştiren şehir, çoğu Avrupa şehrine nazaran düzeniyle ön plana çıkmayı başarmıştır.
Şehirde sivil polislerin sayısının resmi üniformalı polislerin sayısına yakın olduğu bildiği gibi istatistiklerde suç oranını çok azdır. Ukrayna ve Rusya'nın komşu olan Belarus'un başkenti Minsk'in coğrafi yapısı düz bir ova şeklindedir.
Beyaz Rusya karasal iklime sahip ve güney batısından kuzey doğusuna doğru gittikçe soğuyan bir ülkedir. Yılın 40-45 günü tam güneşli geçer, hava hep kapalıdır ve soğuktur. En yağmurlu ayları ise Haziran ve Ağustos'tur Minsk'e gitmek için en uygun mevsimler ilkbahar ve yazdır.
ULAŞIM
Metro; Metro, Mins halkı için ana ulaşım olarak kabul edilir. Yaklaşık olarak 1 milyon kişi ulaşımda her gün metro kullanır. 30 yıl önce açılan bu metro hattı, hedefe ulaşmak için en uygun yoldur.
Minsk metro ulaşımında 2 hat vardır. Bunlardan biri Moskovskaya ikincisi ise Avtozavodskaya hattır. Bügün Minskte 25 metro istasyonu bulunmaktadır. birinci hat doğu ile batı birleştiren hattır ikinci hat
ise şehrin güney ve kuzey kısımlarını birbirine bağlar
Metroda tek yolculuk için bilet fiyatı 1700 Ruble'dir.

Otobüs; Otobüsler tüm dünyada ulaşım için en popüler araçlardır ve Minsk bu konuda bir istisna değildir. Minsk'te otobüslerle ulaşabilen yaklaşık 167 yön vardır. Nerdeyse 1800 otobüs her gün vatandaşlara hizmet vermektedir.
Bilet metrodaki gibi 1700 Ruble'dir. Otobüslerin zaman aralıkları her otobüs durağında belirtilmektedir.

Troleybüs; Nerdeyse 60 yıl önce Minsk'te ortaya çıkan ilk troylebüs, şimdi 67 farklı yolla hizmet vermektedir. Troylebüs ulaşım araçlarından metro gibi temiz ve sıcaktır. Fakat bu araçların tek sorunu enerjiye bağımlı olmalarıdır. elektrik kesintisi olan bölgeler varsa derhal troleybüs sorunları başlat.
Metro ya da otobüs gibi troylebüs bileti de tek yolculuklar için 1700 Ruble'dir.

Tramvay; Minsk'te bahsedilen diğer ulaşım araçları kadar popüler olmayan tramvaylar yine de çoğu yolcu tarafından kullanılır. Günümüzde 8 tramvat hattı ve 145 tramvat bulunmaktadır.
tek yolculuk için 1700 Ruble'dir.

Taksi; Minsk resmi taksi otomobilleri genellikle siyah ve beyaz renkli çatıda taksi işareti olan Rus yapımı Volga arabalardır. Taksi ücreti giriş için 1000 Ruble ve kilometre başına 1000 Ruble'dir.

Havaalanından şehir merkezine ulaşım; Misnsk'te iki adet uluslararası havaalanı bulunmaktadır. şehir içinde bulunan Mins-1 Havalanı yanlızca Beyaz Rusya ve BDT ülkeleri arasında uçuşkar için hizmet vermektedir. Minsk-2 Havalimanı Moskova otoyoku üzerinde şehirden 40 km. uzaklıkta olup hem uluslararası hemde BDT ülkelerine uçuşlar 
açıktır. Havaalanına  taksi 30-50$ arasında değişmektedir. Havaalanına otobüs istasyonu arasındaki 1 saatlik mesafe bulunaktadır. taksi ücreti ise yaklaşık 80000 Ruble tutmaktadır.

MİNSK'TE GEZİLİCEK YERLER

Aziz Simon ve Helena Kilisesi;Bir başka adıylada kırmızı tuğla kilisesidir. bu adı yapıda kullanılan kırmızı tuğlalardan almıştır.
şehirdeki ana katolik kilisesidir. Siyasi olarak birçok değişikliğe uğramıştır. Çeşitli zamanlarda Belarus-Polonya Ulusal Tiyatrosu, Sinema Evi, stüdyolar ve Beyaz Rusya sinamasının tarih müzesi olarak kullanılmıştır.

Gözyaşı Adası; Sembolik ada Minsk içi turistik cazibelerden bir tanesidir. Svislac Nehri'nin ortasında üzerinde anıt olan bir adadır. 1979-1988 yılları arasında Afganistan'da ölen 700 Belarus askeri için 1996 yılında
küçük bir şapel insa edilmiştir.

Zafer  Meydanı; Minsk şehrinin merkezinde bulunan zafer meydanı sovyet ordusu ve Belarus partizanları askerlerinin ansına 1954 yılında inşa edilmiştir. 3 Temmuz
1961 tarihinde sonsuza kadar yanacak şekilde tasarlanan bir alev yakılmıştır.

Chelyuskintsev Park; 78 hektarlık alana yayılan Chelyuskintsev Park, her yaştan insanın yaz aylarıda ziyaret etmesi için popüler bir yerdir. Park, adını 1930'ların başında
Kuzey Deniz Yolu boyunca mahsur kalıp daha sonra buza çarpıp batan SS Chelyuskin vapurundan almaktadır.

İstanbul Minsk en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden MİNSK uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet