CHARLESTON HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Charleston Uçak Bileti

CHARLESTON HAKKINDA

ABD’nin Güney Karolina Eyaleti’ndedir. Başkent Colombia’dan sonra, eyaletin en kalabalık ikinci şehridir. Atlas Okyanusu’na dökülen Ashley ve Cooper nehirlerinin deltasındaki adalardan ve yarımadalardan oluşmaktadır. 1670 yılında, İngiltere Kralı II. Charles onuruna ‘Charles Town’ adıyla kurulan şehir, 1783 yılında bugünkü adını almıştır. Antebellum mimaride inşa edilen konaklarıyla ünlü Charleston, doğal plato-kent görünümüyle Hollywood yapımcılarının film çekimi için ideal bulduğu kentlerden birisidir. Koruma altındaki doğal yapısı sayesinde, şehir içinde dahi orman kuşlarına rastlanabilen ender dünya şehirleri arasında yer alır.

ABD’nin dünya çapında en bilinen ve yüksek tirajlı seyahat ve gezi dergileri Travel-Leisure ve Conde Nast Traveller; Charleston’ı, ABD’nin ve dünyanın en güzel şehirleri arasında göstermektedir. Aynı dergiler, okuyucuları arasında yaptıkları anketlerle şehri, ‘ABD’nin En Kibar ve Konuksever Kenti’ ilan etmişlerdir. Kent ekonomisinde turizm ve liman işletmeciliği büyük pay sahibidir. İki limanı bulunan kentte, çok sayıda lüks konaklama merkezi ve dünyaca ünlü zincirlerin otelleri yer almaktadır. Şehrin kuruluş dönemlerinde inşa edilen Rainbow Row, ABD’nin en eski müzeleri arasında yer alan Charleston Müzesi, Cooper Nehri boyunca uzanan Waterfront Park ve ABD’nin 65 dönümlük en dikkat çekici bahçesi Middleton Place kentin başlıca gezi merkezleridir. Charleston, subtropikal iklim etkisindedir. Kışlar ılık; yazlar sıcaktır. Tüm yıl boyunca önemli miktarda yağış almaktadır. Charleston Havaalanı kent merkezinin 20 km. kuzeybatısında yer almaktadır.

 

İSTANBUL HAKKINDA

 İstanbul'un 14 milyon nüfüsu ile Türkiye'nin en kalabalık ve gelişmiş şehridir. İki kıta'nın üzerine kurulmuş Avrupa Yakası ve Asya Yakası olup Asya Yakası aynı zamanda Anadolu Yakası'da denir. Ve bu iki Yaka'nın arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü ile bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün (Yavuz Sultan Selim) yapımına başlanmıştır. İki Yaka arasında denizin altından geçen Marmaray isimli Tren ulaşım'ı da bulunmaktadır. Kent'te yine iki Yaka arasında vapur ve araç vapurları ile ulaşım sağlanabilir. Dünya'nın en eski kentlerin'den birisi olan İstanbul sırası ile Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğuna Başkent'lik etmiştir. Bu yüzden çok sayıda tarihi eserler bulunmakta. İstanbul Şehrin'de SultanAhmet, Eyüp, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Ayasofya, Süleymaniye Camileri, Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Bağdat Caddesi, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Su Kemerleri, Taksim Meydanı, Fener Kum Patrikhanesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Yerebatan Sarayı, Yüzlerce Cami'ler ve Kilise'ler gezilebilir.

Farklı inanç grubların'dan insanların yaşandığı İstanbul şehrin'de 3 adet semavi din'e ait ibadethaneler bulunmakta. İstanbul'un gözde yeri Boğaziçidir. Kent'in ortasın'dan akıp geçen boğaz'ın güzelliklerine tekne turu yaparak görebilirsiniz. Kent genel olarak Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı'nın etkisi altındadır. Ilıman bir bölge'dir. Şehir'de Biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu Yakasında bulunan iki adet havalimanı ulaşımı vardır. Avrupa Yakası'ndaki Atatürk Havalimanı'na Metro,Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım vardır. Anadolu Yakas'ındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım sağlanabilir. Kent'te Metro, Taksi, Metrobüs, Otobüs ve Dolmuşlarla'da ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'a bağlı ilçeler : Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beyoğlu, Yenibosna, Beylikdüzü, Florya, Güngören, Ataşehir, Büyükçekmece, Sancaktepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Kadıköy, Kağıthane, Maltepe, Küçükçekmece, Şile, Üsküdar, Arnavutköy, Beykoz, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Tuzla, Başakşehir, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Bayrampaşa, Eyüp, Sultanbeyli, Sultangazi, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şişli

 
İstanbul Charleston en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden CHARLESTON uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet