HELSİNKİ HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Helsinki Uçak Bileti

HELSİNKİ HAKKINDA

‘Baltık’ın Cici Kızı’ olarak da adlandırılan Helsinki, Finlandiya’ya başkentlik yapıyor. 1550 yılında kurulan kent, 1812 yılından beri ülkenin başkenti. Bu açından en eski başkentlerde biri olarak da ayrı bir önem kazanıyor. 19. yüzyıldan sonra Rusların da etkisinde kalan şehir, Ruslar tarafından St. Petersburg’a benzetilmeye çalışılıyordu.

Kenti keyif alarak gezmek için en uygun mevsim; yaz. Yaz aylarında şehir merkezinde bulunan kafelerin bahçeleri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 610 bin kişinin yaşadığı kent, hem Baltık hem de İskandinavya bölgesinin önemli turistik rotalarından biri. Helsinki’nin merkezi Mannerheimintie veya kısacası Mansku, önemli kafeleri ve butik dükkânları ile Paris ve Milano’daki sokakları aratmıyor.

Şehirde genellikle Fince ve İsveççe konuşuluyor. Bununla beraber İngilizce konuşma oranı da oldukça yüksek. Göçmenlerin de yaşadığı kentte başka dilleri de duymak mümkün. Toplu ulaşımın yaygın olduğu Helsinki’de birçok yerli ve turistin tercih ettiği gibi bisiklet ile şehri keşfetmek de iyi bir fikir olabilir. Şehir merkezinin her tarafı bisiklet yolları ile çevrili. Helsinki’de dolaşmaya Senato Meydanı’ndan başlanılabilir. Meydanın etrafı müzeler ve kiliseler ile çevrili. Aleksanterinkatu Caddesi de butik dükkânlar ile görmeden dönülmemesi gereken yerler arasında ilk sırada.

Helsinki’nin sembolü Lutheran Katedrali de yürüyerek ziyaret edilebilecek yerlerden biri. Helsinki’nin otobüs terminali ve tren garı şehir merkezinde bulunuyor. Helsinki-Vantaa Uluslararası Havalimanı ise şehir merkezinden 17 kilometre uzaklıkta. Şehri merkezine 615 ve 620 numaralı otobüsler ile ulaşmak mümkün. 5 Euro’luk otobüs bileti havalimanından temin edilebilir. Otobüsler her 15 dakikada bir kalkıyor ve bilet yapılan tüm aktarmaları kapsıyor.

 

İSTANBUL HAKKINDA

İstanbul 14 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. İki kıta üzerine kurulmuş şehrin Avrupa kıtasında kalan kısmına Avrupa yakası, Asya yakasıdaki bölümüne de Anadolu yakası denir. Ve bu iki yaka arasında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün de yapımına başlanmıştır. İki kıta arasında denizin altından tüp geçit ile ikiyi yakayı birbirine bağlayan Marmaray isimli tren ulaşımı vardır. Kentte yine iki yaka arasında vapur ve motorlarla ulaşım sağlanır. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul sırasıyla Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Bu yüzden çok sayıda tarihi eser bulunur. Şehirde Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camileri, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Galata Kulesi, Su Kemerleri, Yerebatan Sarnıcı, Fener Rum Patrikhanesi, yüzlerce cami, kilise ve sinagog gezilebilir.
 
Farklı inanç gruplarından insanların yaşadığı İstanbul'da 3 semavi dine ait ibadethaneler bulunur. İstanbul'un en gözde yeri Boğaziçi'dir. Kentin ortasından akıp geçen boğazın güzelliklerine tekne turları yaparak şahitlik edebilirsiniz. Kent genel olarak Karadeniz ve Akdeniz iklim kuşağının etkisi altındadır. Ilıman bir iklimi vardır. Şehirde biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki havalimanından ulaşım sağlanır. Avrupa yakasında Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda metro ile ulaşım vardır. Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise ulaşım otobüs ya da taksiyle sağlanır. Kentte metro, hafif raylı sistem tramvay ve metrobüs ya da otobüs ve dolmuşlar ulaşım sağlanabilir. 34 plakalı İstanbul'a bağlı ilçeler ise şunlardır: Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu
 
İstanbul Helsinki en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden HELSİNKİ uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet