DUŞANBE HAKKINDA

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Duşanbe Uçak Bileti

DUŞANBE HAKKINDA

Tacikistan’ın başkenti ve en büyük şehri Duşanbe, aynı zamanda ülkenin en önemli ticaret ve turizm merkezidir. Duşanbe sözcüğü, Farsça ‘’Pazartesi’’ anlamına gelen kelimeden türemiştir. Bunun nedeni şehrin her pazartesi günü pazar kurulan küçük bir köyken gelişerek büyük bir şehir haline gelmesidir. Şehirde görülebilecek yerler arasında Tacikistan Milli Müzesi, Samanoğlu Emiri İsmail Anıtı, Duşanbe Tiyatrosu, Tacikistan Ulusal Antika Müzesi ve Duşanbe Güzel Sanatlar Müzesi gelmektedir.

Şehir uzun yıllar Sovyet yönetiminde kalmıştır. Kentin planlamasında ve mimarisinde de bu dönemin etkileri rahatlıkla görülebilir. Karasal iklimin hakim olduğu şehirde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlıdır. Şehre gittiğinizde Tacikler için özel bir yeri olan ‘’Şaşmakom’’ müziğini de dinleyebilirsiniz. Şehirde yapılabilecek bir diğer şeyse, Tacikistan Bilmler Akademisi’nde İbn-i Sina, Ömer Hayyam gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu farklı medeniyetlerden 13 bin ayrı ismin el yazısı eserlerini görmek.

Duşanbe’nin merkezinde yer alan Rudaki Caddesi başta olmak üzere birçok yerde hem ülke mutfağından hem de Türk, Hint, Çin, Fransız ve İtalyan mutfaklarından farklı tatları deneyebileceğiniz restoran ve kafeler bulunuyor. Koyun eti, pirinç ve şalgamla hazırlanan ‘’Plov’’ bu lezzetler arasında öne çıkanlardan sadece biri. Yoğun kıvamı ve saymakla bitmeyen faydaları ile kefir ise ülkede özellikle kahvaltılarda tercih ediliyor. Ülkede genellikle tatlılar yemekten önce servis ediliyor. Henüz yemeğinizi yemeden tatlıyla karşılaşırsanız, şaşırmayın.

 

İSTANBUL HAKKINDA

 İstanbul'un 14 milyon nüfüsu ile Türkiye'nin en kalabalık ve gelişmiş şehridir. İki kıta'nın üzerine kurulmuş Avrupa Yakası ve Asya Yakası olup Asya Yakası aynı zamanda Anadolu Yakası'da denir. Ve bu iki Yaka'nın arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü ile bağlantı kurulur. Ayrıca 3. Köprünün (Yavuz Sultan Selim) yapımına başlanmıştır. İki Yaka arasında denizin altından geçen Marmaray isimli Tren ulaşım'ı da bulunmaktadır. Kent'te yine iki Yaka arasında vapur ve araç vapurları ile ulaşım sağlanabilir. Dünya'nın en eski kentlerin'den birisi olan İstanbul sırası ile Roma, Doğu Roma ve Osmanlı İmparatorluğuna Başkent'lik etmiştir. Bu yüzden çok sayıda tarihi eserler bulunmakta. İstanbul Şehrin'de SultanAhmet, Eyüp, Dolmabahçe Sarayı, Haliç, Ayasofya, Süleymaniye Camileri, Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Bağdat Caddesi, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Su Kemerleri, Taksim Meydanı, Fener Kum Patrikhanesi, Galata Kulesi, Rumeli Hisarı, Yerebatan Sarayı, Yüzlerce Cami'ler ve Kilise'ler gezilebilir.

Farklı inanç grubların'dan insanların yaşandığı İstanbul şehrin'de 3 adet semavi din'e ait ibadethaneler bulunmakta. İstanbul'un gözde yeri Boğaziçidir. Kent'in ortasın'dan akıp geçen boğaz'ın güzelliklerine tekne turu yaparak görebilirsiniz. Kent genel olarak Akdeniz ve Karadeniz iklim kuşağı'nın etkisi altındadır. Ilıman bir bölge'dir. Şehir'de Biri Avrupa Yakası diğeri Anadolu Yakasında bulunan iki adet havalimanı ulaşımı vardır. Avrupa Yakası'ndaki Atatürk Havalimanı'na Metro,Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım vardır. Anadolu Yakas'ındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na Taksi, Otobüs ve Deniz Otobüs'ü ile ulaşım sağlanabilir. Kent'te Metro, Taksi, Metrobüs, Otobüs ve Dolmuşlarla'da ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'a bağlı ilçeler : Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beyoğlu, Yenibosna, Beylikdüzü, Florya, Güngören, Ataşehir, Büyükçekmece, Sancaktepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Kadıköy, Kağıthane, Maltepe, Küçükçekmece, Şile, Üsküdar, Arnavutköy, Beykoz, Bağcılar, Bahçelievler, Silivri, Tuzla, Başakşehir, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Bayrampaşa, Eyüp, Sultanbeyli, Sultangazi, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kartal, Şişli

 
İstanbul Duşanbe en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden DUŞANBE uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet