Brüksel Hakkında / Brüksel Uçak Bileti / Brüksel Online Uçak Bileti / Brüksel Uçak Seferleri

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Brüksel Uçak Bileti

Brüksel Hakkında / Brüksel Uçak Bileti / Brüksel Online Uçak Bileti / Brüksel Uçak Seferleri

Brüksel Nüfusu; 1.830.000

Brüksel Yüzölçümü; 32,61 km²

BRÜKSEL:

Belçika'nın başkentidir. Belçika'nın üç federal bölgesinden biri olan Brüksel Bölgesi'nin başkentidir. Birkaç yüzyıl önce bataklığının kurutulması sonucu orta çıkmış bir kenttir. Adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir. Avrupa Birliği'nin 3 ana kurumu olan AB Komisyonu, AB Bakanlar Konseyi ile Avrupa Parlementosu içinde ilk ilkisinin resmi organlarının büyük çoğunluğu Brüksel'de yerleşiktir. Nüfusun çoğunluğunun ana dili Fransızca'dır %80 Brüksel kökenli veya Brüksel'e Flaman bölgesinden gelmiş ve Felemenkçe konuşan bir azınlıkda bulunmaktadır %20. Vatandaşlık edinmek diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça kolay olduğu için hatırı sayılır bir göçmen nüfusa sahip olan bu kentin son 30-40 yılda nüfus, kültür ile mimari yapısı oldukça değişmiştir. Okyanusal iklimin hakim olduğu şehirde kışlar oldukça soğuk ve sert geçer. kolaylıkla araç kullanmadan sokakların tadını çıkararak gezmek isteyenler için önerilen tarihler ilkbahardan sonbahara kadar olan dönemdir.

BRÜKSEL HAVALİMANI 

Brüksel Havalimanı Belçika'nın başkenti Brüksel'e hizmet veren uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 11 km kuzeydoğusunda yer alan havalimanı 2014 yılında toplamda 21.933.190 yolcuyu ağırlamıştır.

ULAŞIM

Metro; Brüksel şehir içi ulaşım için en etkili şeçenek metrodur. 1965'te açılan metro hattı ile şehrin nerdeyse her noktasına ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirde 1,2,5 ile 6 numaralı olmak üzere dört farklı metro hattı bulunmakta. biletinizi istasyonlarda bulunan otomantlardan satın alabilirsiniz. Biletler, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi saatlil ve günlük olarak ücretlendirilir. Toplu ulaşım araçlarında kullanabileceğiniz biletlerin fiyarları şu şekilde tek kullanımlık bilet 2.10 Euro tek günlük bilet 7.50 Euro 5 kullanımlık bilet 8 Euro 10 kullanımlık ise 13.50 Euro'dur

Otobüs; Gidilicek noktaya metro ile ulaşamıyorsanız şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz. Otobüs sefer ve saat bilgileri hem duraklarda hemde online olarak mevcuttur. Metro ve tramvay hattında kullanılan jump isimli biletler otobüs içinde geçerlidir. jump 1 bilet 2 Eurodur. Biletinizi otobüs içinde alırsanız ücreti 2.50 Eruo olur.

Tramvay; Tramvay hattı, metro ve otobüs hatları gittiği güzergahlar üzerinden geçer ancak metroya göre yavaş otobüslere göre daha sıktır. Gideceğiniz noktaya ulaşım sağlamak için metro otobüs ve tramvay alternatiflerinden birini seçebilirsiniz.

Taksi; Taksilerin kilometre ücretleri şehir içinde olup olmamanıza göre 1.66-2.70 Euro arasında değişmektedir. Bisikler; Şehirde bisiklet kullanımı oldukça yaygındır Ayrıca ziyaretçiler için düzenlenen bisiklet turları ile sadece 3.5 saatte şehrin görülmesi gereken yerlerini keşfedebilirsiniz.

Havaalanından Şehre Ulaşım; havayolu terminali dışında araç kiralıyarak şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksiler ile şehir merkezine ortalama tutar 45 Euro'dur. Tren ile 17 dakikada Brüksel Havalimanı Tren İstasyonundan şehir merkezine ulaşım mümkündür. Otobüs ile yolcu terminalinin alt katında bulunan otobüs durağından şehrin her yerine ulaşım mümkündür.

Brükselde Gezilicek Yerler

Grand Place; Brüksel'in görülmesi gereken yerlerinin en başında ünlü meydan Gran Place gelmektedir. Yılın her dönemi kalabaık olan meydanda konserler ve kültürel organizasyon yapılmaktadırç 1ve 5 numaralı metro hatlarının Gare Centrale durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Atamium; 1958 yılında Dünya Fuarı için Andre Waterkey tarafından inşa edilmiştir. bir demir kritalinin 165 milyar kez bütülmüş halindeki bu yapı şehre gelen turistler tarfından oldukça ilgi görmektedir. Atomium'un son katındaki bulunan restoranda şehrin  mühreşem manzarası eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. 6 numaralı tramvat ile Heysel durağından inerek Atomium'a ulaşabilirsiniz.

Mini Europe; Dünyaca ünlü minyatür parkıdır. Yaklaşık 350 dünyyaca ünlü yapının minyatürünü bir arada bulabilirsiniz. İnsan boyutundaki Eyfel Kulesini geçtikten sonra Vezüv Yanardağına dokunabilmek Mini Europe dünyasında mümkündür. 7,51,ve 93 numaralı tramvay hatları ile 6 numaralı metro hattı ile Mini Europe'a ulaşabilirsiniz.

Gezilcek Diğer Yerler

Brüksel Çizgi Roman Müzesi

Galeries Royales de Saint Hubert

Catherald of St. Micheal and St. Gudula

Manneken Pis

 
İstanbul Brüksel en uygun uçak bileti bilet11.com da bulabilirsiniz. Bilet11.com en ucuz biletleri sizler için sıralıyor. bilet11.com internet sitesisinden BRÜKSEL uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet