Adana Hakkında / Adana Uçak Bileti / Adana Online Uçak Bileti / Adana Uçak Seferleri Adana Nüfusu; 2.165.595 Adana Yüzölçümü; 1.945 km²

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

İstanbul - Adana Uçak Bileti

Adana Hakkında / Adana Uçak Bileti / Adana Online Uçak Bileti / Adana Uçak Seferleri
Adana Nüfusu; 2.165.595
Adana Yüzölçümü; 1.945 km²

ADANA: 
Adana, Türkiye'nin güneyinde bulunan, pamuk zenginliği ve verimli topraklarıyla adını duyurmuş büyük şehirlerden biridir. Adana konum olarak Seyhan nehiri üzerinde yer almakta ve aynı zamanda önemli ulaşım ağlarının geçiş noktasındadır. Ortadoğu ile olan ulaşım Toroslar ve Gülek Boğazı üzerindeki bağlantıyla gerçekleşmektedir. 
Adana'nın tarihi geçmişi M.Ö 3000'li yıllara uzanmaktadır. Adana'da bulunan Tepebağ höyüğü, insanların ilk yerleşik hayata geçtiği Neolitik çağın izlerini taşımaktadır. Adana'ya dair en eski kaynaklar Hititlere ait olan Kava Kitabelerinde bulunmaktadır. 
Bu kaynağa gör Adana bölgesi Uru adania olarak bahsedilmiştir. Uru Adania Adana Ülkesi anlamındadır. Hititler Çukurova'da hakimiyet kurmuşlar sonraki dönemlerde Asurlular, Persler, Romalılar ve bizanslılar da hakimiyet kurmuşlardır.
Adana, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık altıncı şehri. 2015 yılı verilerine göre, 2.183.167 nüfusa sahiptir. Şehir merkezi, Akdeniz'den 30 km içeride Seyhan Nehri'nin üzerinde bulunmaktadır. Akdeniz sahil şeridinde ise Karataş ve Yumurtalık (Ayas) ismi ile iki adet sahil ilçesi bulunmaktadır. Yine Akdeniz üzerinde bulunan Ceyhan ilçesinde ise ticari amaçlı liman bulunmaktadır.

ULAŞIM
Adana'da şehir içi ulaşım otobüs, minibüs ve metro ile sağlanmaktadır. Metro durağının başlangıcı hastane durağı son durağı durak ise Çukurova Üniversitesi'dir Adana metro hattı 06:45-08:30 saatlerinde 15 dakkikada bir kalkmaktadır. 08:30'dan 16:00'a kadar ise yarım saatte bir hareket eder. Akşam üzeri trafiğin yoğunlaştığı 17:00 19:00 saatlerinde tekrar 15 dakikada bir kalkarak sık sık sefer düzenlenmektedir.

Dolmuş Ve Minibüs; Havaalanında otobüslerden daha çok hareket ettiği için ve kısa mesafe olduğu için çok kullanılan ulaşımdır. Şehir merkezi hattı ve Meydan hattı olarak ikiye ayrılmış hat bulunuyor minibüs ve dolmuş bu iki yöne bi kaç dakkada gidebiliyor.

Taksi ; Havaalanında şehir merkezine yakın olduğu için taksinin maliyetide çok fazla olmaz.

Araç Kiralama; Adana’da araç kiralama seçenekleride çok İç Hatlarda 5 tane Dış Hatlarda da 4 tane araç kiralama ofisleri bulunuyor eğer otobüs dolmuş vb. gibi  ulaşım araçlarında gezmek istemiyorsanız araç kiralıyarak Adana’nın keyfini sürebilirsiniz. Havalimanında ayrıca 569 araç kapasiteli açık otopark da bulunuyor.


ADANA'DA KONAKLAMA
Adana'da konaklama şeceneği oldukça zengindir. Bütçenize uygun otel ve pansiyon seçeneği bulanilirsiniz. Adana'da Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerinde otel alternatifleri vardır. Ayrıca şehir merkezinde konaklamaya uygun konuk evleri, öğrentmen evleri de bulunmaktadır.

ADANA'DA GEZİLİCEK YERLER
Arkeoloji Müzesi; Adana'da gezilcek yerler arasında en önemli yerlerden biri Arkeoloji Müzesi'dir. Çukurova tarihine tanıklık edeceğiniz müze, Türkiye'nin en eski on müzesinden birisidir. Cumhuriyetin ilan edilmesinin hemen ardından 1924 yılında inşa edilmiştir. Adana Arkeoloji Müzesi'nin giriş bölümünde hititlere ait kapı Arslanı bazı önemli yazıtlar, lahitler bulunmaktadır. Müzenin kronolojik eserler salonunda eski çağlaran Osmanlı'ya kadar uzanan geniş bir arşiv yer almaktadır. 
Atatürk Müzesi; Atatürk Müzesi, Adana'da gezilcek yerler arasındaki müzelerden biridir, mutlaka gedilmelidir. Bu muzenin bulunduğu eve, Mustafa Kemal Atatürk ve latife Hanım misafir olmuşlardır.
Ulu Camii; Ulu Camii en eski camilerden biri olmasıyla Adana'nın gezilecek yerleri içinde tarih kokan önemli bir yapıdır. 16. yy dönemine ait camiinin mimarisi, Selçuklı, Osmanlı ve Memlük mimarisine ait motifelerle süslüdür.
Anavarza Ören Yeri; Anavarza ören yeri Adana'da gezilecek yerler arasında önemli bir antik kenttir. Şehrin Kozan ilçesine 28 km uzaklıkta yer almaktadır. Roma dönemiinde anazarbus olarak adlandırılmıştır.
Adana Taş Köprü; Adana Taş Köprü Adana'nın en önemli sembolü sayılır. Dünyanın hala kullanılan en eski köprüsü olmasıyla Adana'da gezilecek yerler arasında Taşköprü, oldukça dikkat çeker.

En Uygun Adana Uçak Bileti
En Uygun İstanbul uçak Bileti

 
Adana İstanbul en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Adana - İstanbul - İstanbul - Adana uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 

Adana Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Adana'dan Uçan Havayolları / Adana Uçak Seferleri

 

Sun Express Adana Seferleri
İzmir,
AnadoluJet Adana Seferleri
Adana, Diyarbakır,
Türk Hava Yolları Adana Seferleri
Trabzon,
Pegasus Havayolları Adana Seferleri
İstanbul, Antalya, Bodrum,
 
Adana Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Adana İstanbul 1 saat 20 dk
Adana Ankara 1 saat 10 dk
Adana Antalya 1 saat 20 dk
Adana Izmir 1 saat 20 dk
   
Adana Gaziantep  0 saat 50 dk
Adana Bodrum 1 saat 20 dk
Adana Trabzon 1 saat 10 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet