Bursa

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Bursa - Ankara Uçak Bileti

Bursa Hakkında / Bursa Uçak Bileti / Bursa Online Uçak Bileti / Bursa Uçak Seferleri

 

Bursa 2 milyon 700 binlik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerindendir. Aynı zamanda en önemli sanayi kentlerimizden biridir. Şehirde Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptığı için çok sayıda Osmanlı eseri bulunur. Bunların en ünlüleri Ulu Cami, Emir Sultan Camii, tarihi evleriyle Cumalıkızık sayılabilir. Ayrıca Uludağ, Mudanya, Trilye, Oylat, Ulubat Gölü, İznik gibi yerler de gezilebilir. Bursa'da yazlar sıcak ve az yağışlı, kışlar ise orta soğuklukta ve yağışlı geçer. Yüksek yerlerde yağmur yerini kara bırakır. Bursa'da hava ulaşımı Yenişehir Havalimanı'ndan yapılır. Şehre uzaktır. Ancak otobüs seferleri yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul'da Bursa'ya, deniz uçağı seferleri de yapılır. Yine İstanbul'a İDO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin deniz otobüsü seferleri de yapılmaktadır. Şehir içinde metro ve tramvay ulaşımı vardır.

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Bursa'da, Tofaş-Fiat ve Oyak-Renault ve Karsan otomobil fabrikaları üretim yapmaktadır. Şehir tekstil üretimi konusunda da gelişmiştir. Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik ve Orhangazi Üniversiteleri yüksek eğitim veren kurumlardır. Bursa'nın plaka kodu 16'dır. Bursa'ya bağlı Orhangazi, Nilüfer, Mudanya, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Gürsu, Harmancık, Yıldırım, Büyükorhan, İznik, Keles, Karacabey, Kestel, Gemlik, Kestel, Orhaneli ilçeleri bulunur.

 

En Uygun Bursa Uçak Bileti
 
İstanbul Bursa'ya en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden İstanbul - Bursa uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz.
 

Yenişehir Havalimanı / Yenişehir Airport

 

Bursa Yenişehir Havalimanı, (IATA:YEI, ICAO:LTBR), 1944'te bir askeri üs olarak kurulan tesis, askeri havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek Bursa Havaalanı adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askeri amaçla kurulan Hava Meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 50 km olup 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pisti bulunmaktadır.

 

Bursa Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / Bursa'dan Uçan Havayolları / Bursa Uçak Seferleri

 

Türk Hava Yolları Bursa Seferleri
Bodrum,
AnadoluJet Bursa Seferleri
İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Adana, Antalya,
 
Bursa Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
Bursa İstanbul 0 saat 30 dk
Bursa Ankara 1 saat 00 dk
Bursa Antalya 1 saat 20 dk
Bursa Izmir 0 saat 50 dk
Bursa Adana 1 saat 10 dk
Bursa Gaziantep  1 saat 30 dk
Bursa Bodrum 1 saat 10 dk
Bursa Trabzon 1 saat 50 dk

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet