Berlin Hakkında / Berlin

İndirimli fiyatlar ile dünyayı keşfedin

Berlin - İstanbul Uçak Bileti

Berlin Hakkında / Berlin Uçak Bileti / Berlin Online Uçak Bileti / Berlin Uçak Seferleri

Berlin Nüfusu; 3,502 Milyon (2012)

Berlin Yüzölçümü; 891,8 km²

BERLİN;

İnanılmaz derecede eğlenceli ve güzel geçer. Berlin’de Türk bulma ihtimaliniz %98-%99’dur kaybolduğunuzda size yardım eden bir çok Türk bulabilirsiniz.  Berlin’i küçük çaplı gezmek için 3-4 gün ihtiyacınız vardır. Çünkü gezip görecek çok yer var. II. Dünya savaşında 4.3 milyon nüfusu olan Berlin 2008 yılından sonra 3.5 milyon kişi yaşamaktadır. Almanya Spree ve Havel nehirleri arasında  kumluk bölgeye kurulmuştur. Kenti 2’ye bölen duvara utanç duvarı adı verilmiş ve sonra yıkmışlardır. Berlin’e gitmek için kış ayını düşünüyosanız 0’ın altında bi soğukluğu göze almanız gerekmektedir. Yağmuru seviyosanız ve Berlin’i görmek isterseniz Temmuz ayında ziyaret etmenizi öneririz. En az yağışlı ayda Mart ayıdır ideal olduğundan bence Mart ayı gitmeyi düşünebilirsiniz.

TEGEL HAVALİMANI

2008 senesinde 14.5 milyon yolcu sefer yapmıştır ve Almanya’nın en işlek 4. Havalimanı ünvanını almıştır. Berlin Schönefeld havalimanından daha büyüktür. Tegel havaalanın şehirle direkmen bi metro ile tren bağlantısı yok Tegel yazan görürseniz binmeyin çünkü onlar Tegel bölgesine gitmektedir Tegel havalimanında 3km uzaklıkta kalıyor. Bir çok firma Tegel havalimanını tercih ediyor.

SCHÖNEFELD HAVALİMANI

Doğu Berlin’de bulunan tek havalimanı. Berlin’de bulunan 2 havalimanından en küçük olanıdır. Berlinden havalimanına ulaşım için metroyu kullanabilirsiniz ama metro duraklarını görünce biraz kafanız karışabilir merak etmeyin Almanya ulaşım Dünyanın en iyileri sırasındadır. Şehrin dört bir yanına ulaşım olmaktadır.

ULAŞIM

Otobüs; Berlin’nin çok kullanılan ulaşım aracıdından biridir. Otobüs seferleri kendi aralarında 3’e bölünmüştür. 2 katlı olan metrobüsler metro seferleri kadar çok düzenleniyor.

Metro; Metro seferleri kent içinde düzenleniyor. U harfiyle ve banliyö hatları ise S harfiyle gösterilmektedir. Yanlız U hattını kullanırsanız daha iyi fakat sık sık tadilat yapılıyor. Ve aynı zamanda nereye gitmeniz hangi taşıt kullanmanız gerekiyor konusunda bilgi veren levhalar bulunmaktadır.

Tranway; Tranwaylar sadece doğu Berlin’de işlemektedir. Batı Berlinde bir zamanlar tranway vardı ama hepsini söküp yerine metro inşa etmişlerdir. Doğuda kalıyorsanız geceleri ulaşım için tranwaylar çok kullanışlı olabiliyor. Tranwayların bir güzel yanı ise 24 saat çalışmaları.

Taksi; Taksiler Avrupa genelindeki diğer taksilere göre daha ücretleri daha uygundur. Normal seferlerde açılış ücreti 3.20 Avro olmaktadır. 2km bi yolculukla 4 Avru gibi bi ücret ödemeniz gerekmektedir ancak 2 km geçtiğiniz vakit 2km geçtiğinizde ya araçtan inmelisiniz yada aradaki farkı ödemeniz gerekmektedir.

BERLİN’DE GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Kreuzberg; Küçük İstanbul olarakta bilinmekte ve Türk nüfusunun fazla olduğu bir bölgedir. Berlin’in I. Ve II. Dünya savaşı eserler yayınlanmaktadır.

Potsdamer Platz;  Mitte’ye 3 km uzaklıktadır. Ve en meşhur tarihi meydanlardan biridir.

Holocaust Anıtı; Yahudi Soykarımında hayatını kaybetmiş Yahudilere yapılan anıttır. 19.000 metrekarelik bi alana yapılmıştır.

Doğu Yakası Galerisi; Berlin duvarının doğu yakasında bulunan ve çoğu dış ülkeden gelen ünlü ressamların cizdiği 105 resim’in bulunduğu duvar.

Müzeler Adası; Beş müzeden oluşmaktadır. Berlin’in Spree nehri üzerine kurulmuştur.

Brandenburg Kapısı; Eğer Berlin’e gelip görmeniz gereken yerlerden 1. Sıradadır. Berlin’in en önemli bölgelerinden biridir.

SCHÖNEFELD / TEGEL HAVALİMANI BİLGİ

Schönefeld havalimanın’dan yurt içi ve yurt içi seferlerde düzenleniyor. Havalimanın’da bir çok aktivite var ve zamanınız çoksa buralarda zaman geçirebilirsiniz. Alışveriş için; Beyer Sprach, Remember Berlin, Relay, Quicker gibi markalar vardır. Yemek için ise; Burger King, Marche,Marche Arabica Bar, Cindys Dinner gibi markalarda vardır. Ve havalimanında eczane, kayıp eşya odası, internet, araç kiralama ve ATM’lerde bulabilirsiniz. 

En Uygun İstanbul uçak Bileti
En Uygun Berlin Uçak Bileti
 
Berlin İstanbul'a en uygun uçak bileti www.bilet11.com da bulabilirsiniz. www.bilet11.com en ucuz en uygun uçak biletlerini sizler için tek bir ekranda sıralıyor. www.bilet11.com internet sitesisinden Berlin - İstanbul uçak bileti satın alabilirisniz. Telefonla uçak bileti satın almak için 444 34 97 yada 0 212 603 53 00 nolu çağrı merkezini ücretsiz arayabirsiniz. 
 
Atatürk Havalimanı / Atatürk Airport
 
Atatürk Havalimanı (IATA:: IST, ICAO: LTBA) veya eski adı ile Yeşilköy Havaalanı'dır. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanı, 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başladığı yer olan Atatürk Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı verilerek, Atatürk Uluslararası Havalimanı olarak Değiştirilmiştir
 
2014 yılı istatistiklerine göre dünyanın 13. en yoğun yolcu trafiğinin olduğu havalimanıdır, Türkiye'deki istatistiklerine göre ise toplam yolcu trafiği bakımından birinci havalimanıdır. Günlük ortalama 1100 uçağın kullandığı havalimanı, Avrupa'nın en önemli transit yolcu havalimanları arasında bulunmaktadır. Meydana iniş yapan ve meydandan havalanan uçak sayısı, 14 Mayıs 2015'te 1375 ile (Her 62,83 saniyede bir uçak iniş ya da kalkışı) tüm zamanların rekorunu kırdı.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı / Sabiha Gökçen Airport
 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW,ICAO:LTFJ) Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon USD'ye mal olmuştur.

Havalimanı, Malaysia Airports tarafından işletilmektedir. Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Türkiye'deki Havaalanları İstatistiklerinin 2015 verilerinde göre, toplam yolcu trafiği bakımından ikinci havalimanıdır.

 
İstanbul Havalimanı'ndan Gerçekleşen Uçuş Seferleri / İstanbul'dan Uçan Havayolları / İstanbul Uçak Seferleri

 

AtlasGlobal Havayolları İstanbul Seferleri
Londra,
Aegean Havayolları İstanbul Seferleri
Roma,
Pegasus Havayolları İstanbul Seferleri
Ankara, Trabzon, Adana, Diyarbakır, Gaziantep,
Frankfurt, Amsterdam
Ukraine Intl Havayolları İstanbul Seferleri
Paris,
Etihad Airways İstanbul Seferleri
Dubai,
Onur Air  İstanbul Seferleri
Gaziantep,
Air Moldova Havayolları İstanbul Seferleri
Dublin,
SunExpress İstanbul Seferleri
Antalya, İzmir,
Türk Hava Yolları İstanbul Seferleri
Bodrum,
Aeroflot Havayolları İstanbul Seferleri
Şikago,
 
İstanbul Uçuş Süreleri
 
Şehir Süre
İstanbul Adana 1 saat 20 dk
İstanbul Ankara 1 saat 10 dk
İstanbul Antalya 1 saat 00 dk
İstanbul Bodrum 1 saat 30 dk
İstanbul Gaziantep 1 saat 40 dk
İstanbul Trabzon 1 saat 40 dk
İstanbul İzmir 1 saat 10 dk
 

Dünyada Görülecek Çok Şey Var!

Yeni yerler keşfetmek ister misiniz?
Whatsapp Hattı
Alo Bilet